Türk Cerrahi Derneği Yeterlik Kurulu - Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme Komisyonu (EKPDK) tarafından 28 Mart 2014 tarihinde Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’ne yapılan ziyaret sonucunda, “Kurumda Genel Cerrahi Eğitimi konusunda üst düzey bir eğitim uygulandığı saptanmış ve 5 yıl süreyle geçerli olmak üzere ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlik Belgesi’ nin verilmesine” karar vermiştir.

Törene TCD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yeşim Erbil, Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Mihmanlı, EKPDK Başkanı Prof. Dr. Semih Baskan, EKPDK Üyeleri; Prof. Dr. Ertuğrul Göksoy, Prof. Dr. Faruk Coşkun, Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Op. Dr. M. Kazım Sarı ve TTB Temsilcisi Prof. Dr. Muzaffer Başak katılmıştır. Kurum Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur’un, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Lütfullah Orhan‘ın ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Alimoğlu’nun ev sahipliği yaptığı törende “Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlik Belgesi” Prof. Dr. Orhan Alimoğlu’na takdim edilmiştir.

Bu güne kadar İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Kliniklerinin akreditasyonları yapılmıştır. Bundan sonraki süreçte de kurumların başvuruları doğrultusunda kurum ziyaretlerine devam edilecektir.

Fotoğraflara ulaşmak için lütfen tıklayınız.